it sounds ...and it is crazy...

..or she is. Känsliga läsare undanbedes från vad som komma skall... Löptikarnas universum. Jag och min hund har synkat våra menscyklar...Finns några skillnader oss emellan i humöret ..men annars suck.. vi bägge vill helst dra oss undan för omvärlden, stoppa huvudet i sanden och låtsas som vi inte finns. I allt detta så är vi fertila..Ja alltså det positiva och vackra i allt det här med menstruation. FULL STOP. Eftersom inte jag vill ha mer barn, inte är sugen på klimakteriet så eftersöker jag ett slags neutralt mellanläge.. Jag vill beskriva en scen ur min vardag ngr dagar innan mens. Mest för att åter igen skicka ut ett budskap om detta könsorättvisa status i livet. Och främst sätta utropstecken framför frågetecken.. Vet hur många som helst som anser att detta fenomen är påhittat.
Så en bergman scen ur Malmstens liv. Mitt huvud blöder, kroppen skriker, sväller, är obekväm och främst FUL. Känns ful, fel och fet på en gång. Jag varken kan eller vill prata med någon och alla som eventuellt försöker märker nog sista två dagarna innan mens att ngt inte stämmer. Jag får en mörk blick, ett blekare fejs och en dyster uppsyn.. huuuuur jag än gör. Så för att rädda omvärlden kryper jag ner i min soffkokong. Jag skall dra igång min apple tv och inser att batteriet är slut. Hämtar nytt batteri och öppnar den lilla luckan på baksidan och FLOPP ... BORTA. ALLTSÅ BORTA!!!! Inom ett par minuter har jag på alla fyra scannat av varje cm på mitt golv, försökt att få in fingrar under min soffjävel och inser att jag måste bort med just soffjäveln, för att få en helhetsöverblick. Under den här timman innan locket till sist dyker upp... hinner jag bli överhettad, hysteriskt anfådd, röd i ansiktet och på gränsen till gråtfärdig. ÖVER ETT LOCK TILL EN FJÄRRKONTROLL!!!!!!! Jag fick en inre syn av mig själv där på golvet, på alla fyra, med hysterisk uppsyn, flämtande andhämtning.... och kunde nästan höra ljudet från hjärnans demoner skrika från insidan. WTF!!!! Locket på. Lämnade knappt soffan resten av kvällen. 
 
Forskning kring PMS har ett väldigt litet stöd i världen just för att det är ett kärringfenomen. En god ursäkt att grina på sin omgivning mm. Det finns väldigt lite stöd och pengar eftersom det knappast är en miljard industri. Istället lägger forskare miljoner pengar på att hitta framgångsmedel som bantningspiller, ståfräs piller för män och andra medel för ointressanta medel. High five såklart för forskning som har med cancer och andra hemska sjukdomar att göra. Men kunde inte ngt litet proffs komma fram till en vettig lösning för en hel veckas helvete varje månad...
 
snälla...