Politisk vilde.. vad är det ?

Försöker sätta mig in i vårt partipolitiska samhälle, suck. Vill verkligen vara aktiv inför valet i år och förstå vad jag vill. Dvs vara en sann demokratisk medborgare.. Kräver lite frågeställningar. Någon sa idag att ju mer information man söker, desto mindre förstår man. Och det gäller sannerligen för nutida läge. In emellan alla splittrade partier dyker de politiska vildarna upp. Yiiiiiihaaaa ett skräcklikt uttryck på en kandidat ?  Ok, så den personen är Partilös,dvs tillhör inte ngt politiskt parti, men innehar ett mandat i en direktvald politisk församling? Capice ? 
Kan man typ vara anställd vilde, dvs uppsagd men ändå på något sätt hänga med på fredagsfikat ?. Förstår att det verkar ligga en del personliga skandaler bakom dessa figurer och att det finns ett högt ogillande hos dem. En av anledningarna till varför jag inte är fackligt ansluten utan bara betalar A-kassa är nog den, ATT om jag måste bli en vilde så kastar jag hellre in handduken. Och lämnar. Men visst lite respekt åt dessa vildar som uppenbart brinner för sin sak. Skulle jag lägga min röst på en sån. Nope. 
 
Supertrött på media som slaskar ner politiken med skvallerblask-agendor. Förvisso måste sanningen fram, men kanske med lite mer uppkavlade armar än inlindade i smutsig bomull. Jag tar ju förgivet att varje parti har noggranna säkerhetskontroller på sina invalda passionerade deltagare/representanter... . Jag tänker att de borde ju ha koll på om hur samvetsgranna de är?? Dvs att man har rent moraliskt mjöl i sin påse. Inte ligger till grund för utredningar hos polis, socialen eller andra förvaltningsmyndigheter ? Att de gör rätt i samhället och inte bidragsfuskar... hahahahahha ..Troligen inte.
Därför har vi fått genomleva  Sahlin, Sjödin, Borhelius , Ekeroth , Almqvist & Westling mfl... eller de andra klantarslena som så officielt skitit ner sina poster som politiker. Men så korrupt är ju världen och sååååååå blind för manipulerande sjuka arslen som bågar sin väg framåt, mot makten. Med det sagt jag skulle aldrig söka mig till politiken. Så det blir ju lite skevt att uttrycka sig föööör kritiskt. För hur trallande vänlig , empatisk och förstående än jag må vara,, så gör jag ju förmodligen INGEN skillnad framför köksbordet med knutna nävar. Suck.