Numbered

Är i ett dokumentärt relä i livet nu, blir lättsamt irriterad av föööör slentrian mässigt ej underhållande filmer. Från en dag till en annan skall tilläggas eftersom jag titt som tätt fastnar för Dr Phil..:) I måndags kväll såg vi dokumentären "numbered", en väldigt vacker berättelse om överlevande israeliska judar. Har sett flertalet dokumentärer om förintelsen och blir lika tagen varje gång. Fotot i denna dokumentären är världsklassigt vackra och varje unik person med ett intatuerat nummer på armen har en unik historia att berätta om varför de valt att behålla nummret.  
Verkligheten är bisarr & slår en verkligen rätt i nyllet emellanåt. Skjutsade Tilda till uppkörning för moped , över älvsborsbron, lite i sista minuten. Väl upp mot bron ser vi blåljus och jag inser att vi kommer komma försent pga en kollision mitt på bron. Men det vänstra fältet vill oss väl och vi rullar hyfsat snabbt uppåt... , när vi på höger sida får bevittna hur polisen precis plockat in en självmordshoppare från fel sida staketet. Både jag och Tilda höll på att kräkas rätt ut och chocken satt i länge. Tankarna mullrar i skallen. Vem vill inte leva mer och vem fasen vågar att ställa sig på den bron.
Ni måste också se dokumentären "Dirty Money" Hade det inte varit för en väldigt snäll man i mitt liv som kliar mig i håret på kvällarna så hade jag sett två hela avsnitt. Med uppspärrade ögon. Nu domnade jag bort efter ett och ett halvt ;). Första avsnittet handlar om Wolksvagen skandalen. Vilken jäkla katastrof. 
 
Så nu har jag spottat ur mig det mesta, förutom de känslor som just vällt upp efter kvällens kalla fakta. Om 15 åringen som i Värmland blev våldtagen och som själv blev åtalad för förtal. Jag hoppas först och främst att ansvarig polis efter programmet ikväll har diarre minst en vecka. Jag hoppas också att fd åklagare , numera invald domare i Tingsrätt, får hemorojder. SÅ .. Jäkla upprörande att se DUMMA MÄNNISKOR!!!